Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» пройде 30 травня — 2 червня за медіапідтримки 1+1 media

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» пройде 30 травня — 2 червня за медіапідтримки 1+1 media
1+1

2 червня відбудеться ХІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», який об'єднає мистецтво та літературу в умовах війни.

Поділитися:

Уже вдруге під час повномасштабної війни команда Мистецького арсеналу готує Книжковий Арсенал, який об’єднає в собі мистецьку та літературну складові, зустрічі з письменниками, видавцями, поетичні вечори та багато інших навколокнижкових подій.

1+1 media завжди радо підтримує такі важливі проєкти. Так, цього року компанія стала медіапартнером заходу.

«Для нас як для медіа популяризувати українську мову, літературу та культуру - надважливе завдання. Тому дякуємо “Книжковому арсеналу” за таку потужну просвітницьку місію, за осередок, який з року в рік збирає однодумців і нагадує про наші цінності, про важливість культурної дипломатії та самоідентифікації. Разом з тим, у цей турбулентний час війни важливо перемикатися та знаходити натхнення, дбати про своє ментальне здоровʼя, якими б складними не були реалії. І аудиторія точно отримає це, відвідавши захід», — зазначила керівниця корпоративних комунікацій 1+1 media Яна Ляхович.

ХІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цьогоріч відбудеться з 30 травня (вечір офіційного відкриття) до 2 червня. Фестиваль складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку, який буде проходити на першому поверсі Старого арсеналу. Квитки на захід можна вже придбати за посиланням.

«Програма ХІІ Книжкового  Арсеналу про сьогодення, коли життя бореться за себе відчайдушно, де воно захищає кожен свій міліметр. Про вразливість наших тіл, переживання за близьких та невідомість (“Чи буде завтра?”), постійні новини з фронтової лінії та неперервність турботи одне про одного», — прокоментувала Юлія Козловець, директорка Міжнародного фестивалю Книжковий Арсенал.

У фокусі ХІІ Книжкового Арсеналу будуть книги про війну, видані після 2014 року, видання, створені ветеранами та учасниками війни, членами їхніх родин. Крім ярмарку на стендах видавців, вони будуть окремо представлені у просторі «Вітрина новинок».

У програмі цьогорічного фестивалю, над якою працюватимуть запрошені куратори, відбудуться події у межах фокус-теми фестивалю, літературної програми, програми для дітей та підлітків, спеціальної програми від українського «PEN», професійні події для видавців. Лекції, дискусії, перформанси та поетичні читання пройдуть на п’яти сценах фестивалю. Важливим голосом під час Книжкового Арсеналу також стануть виставкові мистецькі проєкти від сучасних митців.

Довідка:

Книжковий Арсенал організовується у співпраці з ГО «Спільнота Мистецького арсеналу». Проєкт підтриманий Фондом «Партнерство за сильну Україну», який фінансується урядами Великої Британії, Естонії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції. 

Книжковий Арсенал — 2024 відбувається також за фінансової підтримки Державного міністерства культури та ЗМІ Німеччини в межах проєкту «Взаємообмін між німецькими та українськими літературними і книжковими секторами».

Новини по темі