Найсолодша гра на Великдень: історія та правила напопулярнішої забави Європи та США

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Розваги на Великдень: весела гра для дітей та дорослих

Ігри на Великдень для дітей та дорослих: як зробити свято незабутнім.

Поділитися:

Через повномасштабне вторгнення росії в Україну багато українців опинилися за кордоном, де зокрема пізнають місцеві традиції. У ранковому проєкті "Сніданок з 1+1" ведучі Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв розповіли про один з найпопулярніших звичаїв на Великдень, поширений у Європі та США.

Коли Великдень 2024

У 2024 році католики зустрічали Воскресіння Ісуса Христа 31 березня, а православні християни відзначатимуть цей день 5 травня.

Найпопулярніша гра для дітей на Великдень

У Європі та США на Великдень на подвір'ях та в оселях завчасно ховають шоколадних зайців, а малеча і друзі родини мають їх знайти. Хто більше збере великодніх зайців, той більше ними й поласує.

Традиція пошуку шоколадних зайців сягає корінням до дохристиянських часів. Зайця вважали символом родючості та відродження, адже саме навесні, коли природа пробуджується після зими, ці тварини стають особливо активними. З часом цей образ поєднався зі святкуванням Великодня.

У різних країнах існують свої особливості цієї забави. Наприклад, у Словаччині жінки дарують шоколадного зайця чоловіку, з яким хочуть побудувати родину. У Німеччині, де ця традиція особливо популярна, торік за Великодні свята продали 240 мільйонів шоколадних "вухатих смаколиків". Окрім того, на Великдень також заведено дарувати барвисті яйця.

Спробуйте влаштувати таку забаву і своїм дітям! 

Дізнавайтеся більше цікавого у "Сніданку з 1+1" у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі